Zorgpremies vergelijken? Kijk ook naar uw autoverzekering!

December is traditioneel de maand waarin we onze zorgverzekering onder de loep nemen. Als u toch bezig bent, kijk dan meteen even naar uw autoverzekering.

Autos in de file voor de stoplicht
Nieuws
Datum: 07-12-2018

De premies van autoverzekeringen zijn in de afgelopen jaren soms wel met 25% omhoog gegaan. De prijsverschillen tussen de verschillende verzekeraars lopen sterk uiteen. Daardoor kan het voordelig zijn om uw autoverzekering over te sluiten. 

Dure reparaties

De markt voor autoverzekeringen is erg concurrerend. Daardoor zijn autoverzekeringen voor veel verzekeraars verlieslatend. En omdat zowel auto’s als reparaties steeds duurder worden, kunnen verzekeraars niet anders dan de premie verhogen.

Jongeren

Vooral voor jongeren is autorijden erg duur. Verzekeraars werken namelijk met risicoprofielen. Omdat jongeren minder rijervaring hebben en relatief meer schade rijden, betalen zij meer. En omdat ze nog geen schadevrije jaren hebben opgebouwd, krijgen ze geen of weinig korting op de premie.

Grote steden

Ook inwoners van grote steden voelen de premiestijging in hun portemonnee. Ook zij lopen volgens verzekeraars een verhoogd risico vanwege de drukte in en om grote steden.

Overstappen

Ondanks dat de premie van autoverzekeringen over de brede linie is gestegen, zijn er wel verschillen in de prijsstelling van de uiteenlopende aanbieders. Daarom kan het lonen om te onderzoeken of het voor u niet voordeliger is om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Meer informatie

Vraagt u zich af of u kunt besparen op uw autoverzekering maar komt u er zelf niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van een passende autoverzekering

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.